Templo da Carne Marcos Bassi
17m
Main courses R$29-$130 (for two); couvert R$7-$9.50
Major cards accepted
Open 1.30am-midnight Mon-Thu; 11.30-1am Fri, Sat; 11.30am-11.30pm Sun
Wi-Fi
Telephone (11) 3288 2573
When choosing a restaurant from a street chock-full of options like Bixiga’s 13 de Maio, the time-honoured trick of opting for the one with the longest queue is not one for the hungry. But for those willing to be patient, the huge portions of excellent pasta at this old-school classic are well worth the wait.
At Sunday lunch, expect a roaringly full restaurant (and up to an hour’s wait); but once you’re seated, the good couvert and the poignant pictures of the once semi-famous on the walls should keep you entertained until the mains arrive. Each pasta dish is plenty for two: give the spaghetti with homemade pesto or the carbonara a whirl, though non-Brazilian palates may find the penne alla puttanesca over-salted. Choose your wine with care: some of the Italian reds can be an unwelcomingly attention-grabbing part of the meal.
17m
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Depois de tando ouvir comentário, decidi conhecer a cantina Roperto, lugar com decoração antiga, alguns garçons trabalham la a mais de 30 anos. Bom, pedi o couvet, que vem sardela manteiga, azeitona, pate de ricota e pão italiano por 9,50 por pessoa, o preço parece salgado, porém pode-se comer a vontade, depois pedi uma perna de cabrito, que diga-se de passagem é a melhor que ja comi, mas chamo atenção pros músicos, que são ótimos, o acordeonista ( sanfona ) extrovertidissimo, levanta o ambiente, toca muuuuuuuuuuito, nivel altissimo. O preço é razoavel, vale pela diversão. Parabés
Posted on Fri 20 Jan 2012 00:54:14